Reply To: After update to Pro ads are not displayed anymore

Not one for queueing up? Get faster support with AdRotate Pro!
The forum is checked a few times per week. With AdRotate Pro you can get answers faster using email support.
More private, more direct and usually a solution within a day! Learn more »

Home Forums AdRotate for WordPress Installation and Setup After update to Pro ads are not displayed anymore Reply To: After update to Pro ads are not displayed anymore

#41274

bullmarkets
Badges:

Ok, my initial post got lost, here it is again:

Hello,

I have searched for similar problems and the closest problem I could find was probably:

https://ajdg.solutions/forums/topic/switched-to-adrotatepro-ads-are-not-displayed/

After installation of Pro version the ads wouldnt display anymore. With the same error message in the HTML code as above. When deactivating pro and changing to the free version, the ads become visible again.

After looking in the error file I noticed that several columns in the database could not be found. For example:

[:error] [pid 13675] [client …] WordPress-Datenbank-Fehler Unknown column ‘day_sun’ in ‘wp_adrotate_schedule’ f\xc3\xbcr Abfrage ALTER TABLE wp_adrotate_schedule ADD autodelete char(1) NOT NULL default ‘N’ AFTER day_sun; von require_once(‘wp-admin/admin-header.php’), do_action(‘admin_notices’), WP_Hook->do_action, WP_Hook->apply_filters, adrotate_notifications_dashboard, adrotate_check_upgrade, adrotate_database_upgrade, adrotate_add_column, referer: …

Here is an overview for the available columns in this case:

show columns from wp_adrotate_schedule;
+—————-+———————–+——+—–+———+—————-+
| Field | Type | Null | Key | Default | Extra |
+—————-+———————–+——+—–+———+—————-+
| id | mediumint(8) unsigned | NO | PRI | NULL | auto_increment |
| name | varchar(255) | NO | | | |
| starttime | int(15) unsigned | NO | | 0 | |
| stoptime | int(15) unsigned | NO | | 0 | |
| maxclicks | int(15) unsigned | NO | | 0 | |
| maximpressions | int(15) unsigned | NO | | 0 | |
| spread | varchar(5) | NO | | N | |
+—————-+———————–+——+—–+———+—————-+
7 rows in set (0.00 sec)

It seems to me that the DB has not been properly updated with the upgrade on PRO version. How can I fix the issue? Would like to upgrade to Pro again.

Thanks,
Andre